Moja dostała Ainol Aurora 7" z gwarancją pancerności myślałem że chińczyk nie wytrzyma ale trzyma sie dzielnie polecam tak jak koledzy mówia tablet ale z matrycą IPS i z ekranem pojemnościowym bo sa oporowe chińczyki. 7" jest idealne
Judykator,
1. może termostat się przycina, ale faktycznie przy tej temperaturze by raczej doszło do 90, Chociaż to możliwe, bo jak jechałeś z tego co pisze spadło, a jak stałeś wzrosło (obwód cały czas otwarty - w wypadku awarii termostatu w czasie jazdy lepiej jest chłodzony przez wiaterek)
2. Czujnik g62 - temperatura silnika, nie wywala Ci "Check engine" na desce?
Judykator, może być tak jak pisze sew1981, miałem podobny przypadek, przy takie temperaturze to nawet obie będąc cały czas w pełni otwarty to temperatura by doszła do 90stopni, u mnie powodem wprowadzania w błąd był czujnik temperatury w bloku silnika czyli G2/G62, są to 2 czujniki w jednej obudowie, G2 podaje informacje na licznik o temperaturze silnika a G62 do ECU w celu dobrania odpowiedniej dawki , jeżeli czujnik będzie konkretnie uszkodzony to dopiero wówczas komputer zasygnalizuje błąd.ok
lepiej jedź i będziesz miał święty spokój, no chyba że czujesz się na siłach i przy odrobinie sprytu możesz wymienić sobie sam,na zimnym silniku, zakup czujnik i ewentualnie z litr płynu i wody destylowanej na ewentualną dolewkę ,bo może trochę wycieknąć no chyba że spuścisz płyn zaworkiem na dole chłodnicy po stronie kierowcy, przekręcasz go i odciągasz,ok
czujnik to zakupuj tylko i wyłącznie oryginał,bo z zamiennikami różnie bywa.ok
Komentarz